Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lintulaskennat

Jos haluat tehdä jotain konkreettista lintujen suojelun eteen, osallistu itsellesi sopivaan lintulaskentaan.

 

4.-5.2.2017 koskikarojen laskentaviikonloppu

 

 

Luonnontieteellisen keskusmuseon koordinoimat laskennat

 

Luonnontieteellisessä keskusmuseossa on meneillään useita valtakunnallisia linnustonseurantatutkimuksia: talvilintukaskennat, ruokintapaikkaseuranta, vesilintulaskenta, saaristolintulaskenta, pesimälintujen linja- ja pistelaskenta, pesäkorttitutkimus, lintuatlas ja Venäjän lintuatlas. 

 

Seurantatutkimukset toteutetaan pääasiassa harrastajayhteistyöllä, ja niihin voi osallistua jokainen tutkimuskohteen riittävän hyvin tunteva, ohjeita tarkoin noudattava henkilö. Tervetuloa mukaan!

 

Erityisesti talvilintulaskenta-, ruokintapaikkaseuranta ja vesilintulaskenta sopivat myös melko aloitteleville lintuharrastajille. Pesimälintujen linjalaskenta on kaikkein vaativin lintulaskenta, jossa riittää haastetta hyvinkin kokeneille lintuharrastajalle.

 

Laskennoilla kerättyä tietoä käytetäään monipuolisesti lintujen hyväksi. Kokeneemmilta voi pyytää neuvoja. Lisäksi Luonnontieteellinen keskusmuseo järjestää vuosittain lintulaskijoiden tapaamisen ja laskijoilla on myös oma sähköpostilista. 

 

Lisätietoa seurannosta löytyy mm. Luonnontieteellisen keskusmuseon kotisivuilta,

 

http://www.luomus.fi/fi/osallistu. Sivuilta löytyy myös Linnustoseurantojen tulospalvelu. 

 

 

 

Havainnoi kuikkia

Toivomme saavamme mukaan henkilöitä, jotka voisivat tehdä järvillä säännöllisiä kevät- (toukokuu) ja poikaslaskentoja (kesä-heinäkuu). Laskennat tulisi tehdä kiertämällä veneellä vesistöjä mahdollisimman tyynellä säällä aina samaa reittiä käyttäen ja suunnilleen samaan vuodenaikaan, jotta laskennat olisivat mahdollisimman luotettavia ja samanlaisia vuodesta toiseen. Pienempien vesien seuraamiseen voi myös riittää rannalta tapahtuva havainnointi. Laskentojen ei tarvitse välttämättä olla jokavuotisia. Ilmoittautua voi BirdLife Suomen kuikka-ryhmän puheenjohtajalle: Pekka Lehtonen, pelehtonen@gmail.com, p. 040 5211538.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pekka Lehtonen