Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Eurobirdwatch -yhteishavannointia Punkaharjun levikkeellä 30.9.-1.10.2023

Eurobirdwatch on koko Euroopan laajuinen muuttolintutapahtuma. Punkasalmen ja Laukansaaren välisellä P-paikalla lauantaina ja sunnuntaina (30.9.-1.10.2023). Lintuopas paikalla klo 7-12. Lue lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhditys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

  

 

LINTURALLI JOROISISSA

 

Linturalli Joroisissa 1.10.2016 klo 6:00 – 16:00.

 

Rallin jälkeen purkutilaisuus Joroisten seurakuntamajalla (Virranniementie 10), johon myös muut lintuharrastajat ovat tervetulleita. Oriolus tarjoaa osallistujille saunan ja ruokailun.

 

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Eino Repo, p. 040 8454983, s-posti eino.repo@saunalahti.fi.

 

PINNAKISAT VUONNA 2016


Taas on aika käynnistellä kisaa Etelä-Savon pinnakuninkuuksista. Kilvoitella voi kahdessa sarjassa: Yleinen sekä Eko.
 

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu lähettämällä havaitsemiensa lintulajien määrän (ja Ekosarjassa lähtöruudun) sihteeri Esa-Matti Lampiselle osoitteeseen morakhai (at) gmail.com.  

 

Milloin?
Kilpailuaika on 1.1.2016 - 31.12.2016. 

Missä?
Kilpailualueena on Orioluksen alue, siis liki koko Etelä-Savo. Ekosarjaan osallistujat määrittävät kisaan ilmoittautuessaan myös koko kisa-ajaksi kotipesän, josta retket alkavat ja johon ne päättyvät.

Kuinka osallistua?
Mukaan pääsee astumalla ovesta ulos luontoon (tai vähintäänkin seuraamalla ikkunasta, mitä takapihan koivun oksilla tapahtuu), pitämällä kirjaa havaituista lajeista ja ilmoittamalla ne kisamestarille osoitteeseen morakhai@gmail.com. Pinnatilannetta päivitetään muutaman kerran kisan aikana. Mukaan kilpailuun voi toki ilmoittautua myöhemminkin, jos ensimmäinen tilannekartoitus sattuu menemään ohitse.

Miten?
Yleisessä sarjassa lintujen perässä liikkumista ei ole rajoitettu (kunhan toiminta tapahtuu lintuja tai muuta luontoa häiritsemättä). Eko-sarjassa liikutaan lihasvoimin, oli se sitten maalla taikka vesillä.
Pinnan saa jokaisesta varmuudella tunnistetusta lajista. Havaintojen syöttäminen Tiiraan (tiira.fi) on myös vahvasti suositeltavaa, jo pelkästään kirjan pitämiseksi omista havainnoista. Harvinaisista lajeista täytetään myös tarvittaessa lomakkeet ARK:lle havainnon asianmukaisen rekisteröinnin varmistamiseksi.

Miksi?
Pinnakisan tarkoituksena on tuoda lisää intoa luonnossa retkeilyyn ja sen ilmiöiden havainnointiin leikkimielisen kilpailun kautta. Ilmoittamalla havainnot Tiira-järjestelmään tuetaan linnuston seurantaa ja tutkimusta. 
Osallistujat tulevat saamaan upeita kokemuksia luonnossa sekä iloa niin vanhojen tuttujen lajien kohtaamisesta kuin uusista oivalluksista lintujen maailmasta. Osallistujien kesken arvotaan kummassakin sarjassa 50e lahjakortit Lintuvarusteeseen.

Ilmoittamalla tammi-helmikuun pinnasaldon maaliskuun ensimmäisen viikon aikana saadaan kisa hyvään alkuun.
 
Linturikasta vuotta toivottaa

 
Esa-Matti Lampinen

 

Lisätietoja: morakhai (at) gmail.com.

 

 

TORNIEN TAISTO - Kevään suuri lintutornitapahtuma 9.5.2015

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä lintutapahtuma, jossa lintutornissa havainnoiden pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa.

Ilmoittautuminen tämänvuotiseen Tornien taistoon on alkanut: ILMOITTAUDU TÄSTÄ! Voit ilmoittautua mukaan 8.5. saakka.

Tornien taiston osallistumismaksuilla tuetaan tänä vuonna heinäkurpan suojelua. Osallistumismaksu on 10 euroa/osallistuja (maksuohjeet, ks. säännöt). Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen.

Viime vuonna Tornien taisto käytiin 21. kerran, ja mukana oli 326 tornia.