Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus ry on yhdistys, joka on perustettu vuonna 1977. Yhdistyksemme on luonnonvaraisten lintujen tarkkailemisesta kiinnostuneiden yhdistys. Tällä hetkellä jäseniä on reilut kaksisataa.

Toiminta-alueemme on Etelä-Savon alueella Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit sekä Kangasniemen, Joroisten, Heinäveden, Juvan ja Rantasalmen kunnat. Järjestämme linturetkiä, lintuluentoja ja muita lintuaiheisia tapahtumia. Edistämme linnuston ja tärkeiden lintualueiden suojelua alueellamme. Olemme BirdLife Suomen jäsenyhdistys.

Oriolus on myös Facebookissa.

Kaikille avoimessa Oriolusverkossa voi keskustella ajankohtaisista lintuasioista. Siellä ilmoitetaan myös retkistä ja muista tapahtumista. Sähköpostilistalle liitytään lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen: oriolusverkko-subscribe@yahoogroups.com. Liittyminen vahvistetaan vastaamalla ryhmältä saapuneeseen vahvistusviestiin.

Orioluksen jäsenmaksu vuodelle 2016 on varsinaisilta jäseniltä 25 euroa, opiskelija- ja koululaisjäseniltä 12 euroa sekä perhejäseniltä 5 euroa. Jäsenetuna (ei-perhejäsenet) on BirdLife Suomen neljästi ilmestyvä Tiira-lehti. Jäsenmaksuista (paitsi perhejäsenistä) menee 12 euroa BirdLife Suomelle. Siitä osa käytetään myös kansainväliseen linnustonsuojelutyöhön. BirdLife International on maailman suurin luonnonsuojelujärjestö.

Orioluksen hallituksessa vuonna 2016 ovat: Maria Tirkkonen (pj) Kangasniemeltä, Esa-Matti Lampinen (siht), Esa Lahdenpää, Osmo Ojamies ja Potu (Miika) Suojarinne Mikkelistä ja Hannu Räsänen (varapj) Joroisista ja varajäseninä Arto Muinonen ja Harri Okkonen Savonlinnassa.

Retkikummien vastaava on Osmo Ojamies ja ARK:n puheenjohtaja Miska Loippo Mikkelistä.

Ajankohtaisia lintutapahtumia voi seurata Lintutietojärjestelmä Tiirasta, www.tiira.fi.

Pekka Mätön kirjoittaman Orioluksen 40-vuotishistoriikin löydät tästä

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!