Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Orioluksen tulevat retket ja tapahtumat!

Mm. matalan kynnyksen lintukävelyitä ja tornipäivystyksiä, katso lisää tästä.

 

Suomen neljäs lintuatlas on käynnissä!

Kirjaa kaikki pesintään viittaavat lintuhavainnot pesimävarmuusindekseillä Tiiraan. Havainnot voi kirjata myös Laji.fi -sivustolle tai puhelimelle ladattavan Mobiilivihko -sovelluksen lintuatlaslomakkeelle.

 

Haapalahden lintutorni on nyt kunnostettu

Savonlinnan Haapalahden lintutorni on taas käyttökelpoinen. Kievarin kierros-latu- ja retkeily-yhdistys toteutti hankkeen.

 

Orioluksen alueen mielenkiintoiset lintuhavainnot

http://www.tiira.fi/mielenkiintoiset_Oriolus.htm

Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus ry on yhdistys, joka on perustettu vuonna 1977. Yhdistyksemme on luonnonvaraisten lintujen tarkkailemisesta kiinnostuneiden yhdistys. Tällä hetkellä jäseniä on reilut kaksisataa.

Toiminta-alueemme on Etelä-Savon alueella Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit sekä Kangasniemen, Joroisten, Juvan, Rantasalmen, Enonkosken, Heinäveden, Hirvensalmen, Puumalan ja Sulkavan kunnat. Järjestämme linturetkiä, lintuluentoja ja muita lintuaiheisia tapahtumia. Edistämme linnuston ja tärkeiden lintualueiden suojelua alueellamme. Olemme BirdLife Suomen jäsenyhdistys.

Oriolus on myös Facebookissa: Etelä-Savon lintuharrastajat

Orioluksella on kaksi Whatsapp-ryhmää. Oriolus Lintuharrastus on tarkoitettu kaikenlaiseen lintuaiheiseen keskusteluun ja sinne voi lähettää myös kuvia retkiltä. Jos haluat liittyä ryhmään, lähetä tekstiviesti Maria Tirkkoselle, p. 040 7450963 tai sähköposti maria.tirkkonen(at)hotmail.com. Erityisen mielenkiintoisten havaintojen ilmoittamiseen muille orioluslaisille on tarkoitettu Oriolus Hälyt-Whatsapp-ryhmä. Sinne voi liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen elina.enho(at)finntrek.com.

Aikaisemmin jäsenten yhteydenpitovälineenä toiminut Oriolusverkko ei toimi enää. Sen tilalle on perustettu uusi sähköpostilista nimeltään Oriolusposti. Mikäli et ole vielä listalle liittynyt, pääset sinne lähettämällä sähköpostin Osmo Ojamiehelle osoitteeseen moderaattori1.oriolusposti(at)gmail.com. Kirjoita viestiin nimesi ja teksti ”haluan liittyä Orioluspostiin”. Toivomme. että Orioluspostista tulisi vilkas keskustelupalsta sen ohella, että se toimii yhdistyksen tiedotuskanavana.

Orioluksen jäsenmaksu vuodelle 2024 on varsinaisilta jäseniltä 25 euroa, opiskelija- ja koululaisjäseniltä 12 euroa sekä perhejäseniltä 5 euroa. Jäsenetuna (ei-perhejäsenet) on BirdLife Suomen kolmesti vuodessa ilmestyvä Birdlife-lehti. Jäsenmaksuista (paitsi perhejäsenistä) menee 13 euroa BirdLife Suomelle. Siitä osa käytetään myös kansainväliseen linnustonsuojelutyöhön. BirdLife International on maailman suurin luonnonsuojelujärjestö.

Orioluksen hallituksessa vuonna 2024 ovat: Kristiina Järvenpää (puheenjotaja) Rantasalmelta, Niina Paunonen (varapj) Mikkelistä, Elina Enho (sihteeri) Juvalta, Maria Tirkkonen (rahastonhoitaja) Kangasniemeltä, Markku Lund Mikkelistä, Oskari Saunisto Savonlinnasta, Veikka Kosonen Savonlinnasta, Teemu Ukkonen Kangasniemeltä ja varajäseninä Pentti Huttunen ja Veli-Antti Lipsanen. Orioluksen lintuatlasvastaavina toimivat Veikka Kosonen ja Oskari Saunisto.

Hallituksen nuorisojäseniä ovat Oskari Saunisto ja Veikka Kosonen Savonlinnasta. Oskarin ja Veikan tavoittaa sähköpostilla: oskarisaunisto(at)gmail.com ja veekoo05@gmail.com. Ottakaa rohkeasti yhteyttä niin lähdetään linturetkelle! Uusia nuoria lintuharrastajia tarvitaan Orioluksen alueelle!

Retkikummien vastaava on Osmo Ojamies ja ARK:n puheenjohtaja Kristiina Järvenpää.

Ajankohtaisia lintutapahtumia voi seurata Lintutietojärjestelmä Tiirasta, www.tiira.fi.

Pekka Mätön kirjoittaman Orioluksen 40-vuotishistoriikin löydät tästä

Yhteystiedot löydät  Ota yhteyttä.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!